Januari, februari, maart 2014

In de twee weken in januari dat het zen centrum gesloten was, begon Jiun roshi met het maken van een nieuwe kast voor in de eetkamer. Ontwerpen, timmeren, boren, lijmen:

Jiun roshi timmert kast

en uiteindelijk in de verf:

Nieuwe kast

Tussendoor was er een Dharma Teacher Training weeekeinde, waarin spontaan een gesprek ontstond over het maken van sudokus. Marjita maakte er een cartoon over:

Cartoon Marjita Timmer

In dezelfde periode kwamen de studenten van het Theo Thijssen Instituut weer een paar dagen inspiratie opdoen, en de meditatieleiders van het I.Z.I.N. hadden hun jaarlijkse bijeenkomst.

De wintertraining volgde van 8 februari tot 4 maart met voor het eerst twee go-sesshins direct achter elkaar. De ene werd geleid door Jiun roshi, de andere door Jishin osho. Heb je deze kans om langer te zitten gemist, in november doen we het nog een keer zo.

Direct daarna vloog Jiun roshi naar Florida voor diverse bijeenkomsten in het Dharma House en voor een sesshin in Micanopy.

Zen sesshin in Micanopy

Aan het einde van de sesshin nam Jennifer Roden de geloften.

Gelofte ceremonie
Jiun roshi met Jennifer

Op 20 maart was Jiun roshi één van de sprekers op de  bijeenkomst “Kleurrijk Vieren” die gehouden werd in het kader van de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie en het 20 jarig jubileum van Kleurrijk Fryslân in de Doopsgezinde Vermaning in Leeuwarden.

Jiun roshi in Leeuwarden

En..... voortaan komt Klaas je van het station halen met deze bus, eindelijk met ons logo!

Klaas bij de nieuwe bus