Deelname aan speciale programma’s

Met dankbaarheid maakten we op 5 februari de eerste tussenstand bekend van de donaties voor de nieuwe zendo: € 154.273,-!!! Het gaat dus goed, laten we zo door gaan! De volgende tussenstand komt op 22 mei.

In het komende jaar zullen er speciale programma’s zijn, ieder met een eigen thema, in het kader van het jubileumjaar en de fundraising actie NP25+. Via e-mails en deze website houden we je op de hoogte.  

Laatste update: 19 maart

Online lezingen van Jiun roshi

Vanaf maart zijn er twee reeksen online lezingen van Jiun roshi over de zenweg, aan de hand van de Tien Plaatjes van de Os. Speciaal hiervoor is een set kaarten gemaakt van De Plaatjes van de Os met tekst van Jiun roshi en tekeningen van Ardan Timmer.

Er zijn vijf bijeenkomsten gepland:

  • in het Nederlands op woensdag 16 maart, 30 maart, 6 april, 13 april en 20 april
  • in het Duits op donderdag 17 maart, 31 maart, 7 april, 14 april en 21 april

De lezingen starten om 19:30 en duren tot ongeveer 21:00.

Alle deelnemers krijgen een mapje Plaatjes van de Os, met daarin tien kaarten met tekening en tekst, met enveloppen.

Donatie voor vijf bijeenkomsten en een set plaatjes in taal naar keuze (Nederlands, Duits, Engels of Spaans): € 100,-. De opbrengst komt geheel ten goede aan het bouwen van de nieuwe zendo.

Je kunt je aanmelden door een email te sturen naar np@zeninstitute.org met als onderwerp aanmelding NP25+ Os en de donatie over te maken op de rekening van I.Z.C. Noorder Poort:

NL96TRIO 0197619223 onder vermelding van NP 25+ Os

NB. Het is belangrijk om NP25+ Os aan te geven als omschrijving bij de betaling.

Graag aanmelden en betalen vóór 12 maart. Op 14 maart krijg je dan de zoomlink toegestuurd. De kaartenset zal vanaf 12 maart verstuurd worden per post.

Vermeld daarom in je aanmeldingsmail ook graag:

  • je volledige naam en postadres
  • of je wilt deelnemen aan de Nederlandstalige of Duitstalige serie
  • je taal van voorkeur voor de kaartenset.

Later dit jaar

Zondag 22 mei is er Open Huis, voor alle belangstellenden uit de omgeving van de Noorder Poort: sanghaleden, buren uit Wapserveen en andere nabije gemeenten en relaties uit andere tradities.

’s Ochtends van 10.00 – 12.30 uur en ’s middags van 14.30 – 17.00 uur is er een programma; details daarvan volgen.

Op deze dag maken we ook de volgende tussenstand bekend.

Zaterdag 17 en zondag 18 september volgt een feestelijk weekend ter afsluiting van het jubileum-jaar, met diverse workshops en een veiling van door sanghaleden gemaakte of ingebrachte kunst.