Zenmarathon

Van het bestuur van de SVNP

Hartje zomer is er op de Noorder Poort de mogelijkheid om een dag en als je de moed hebt ook een nacht te zitten (tussendoor slapen mag ook).

Deze zenmarathon onder leiding van Jiun roshi en de bewoners van de Noorder Poort start op zaterdag 21 augustus om 14.00 uur en eindigt op zondag 22 augustus om 14:00 uur. Zazen-periodes worden afgewisseld met eet- en rustpauzes, yoga en qiqong.

Er zal een ‘harde kern’ van bewoners en gasten zijn die de marathon doet en het is een belevenis om daaraan mee te doen. Maar je kunt ook een deel van de marathon doen als je dat wilt. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld ’s avonds te arriveren en in te stappen. Er zal een binnen-zendo en een buiten-zendo zijn.

Het bekende vijfentwintig minuten-schema wordt gevolgd, maar je kunt ook een plekje in de natuur zoeken, en daar ‘zomaar zitten’ beoefenen. Opmerken hoe ‘s nachts jouw natuur door-‘natuurt’, terwijl de mensen-geluiden verstillen. De term ‘yaza’, verwijst naar ‘nacht-zitten’ in de zen traditie, en hoe dat je beoefening kan dienen. Kortom: Alle onderdelen van de zenmarathon kunnen naar eigen wens worden gevolgd. Tijdens de zenmarathon kun je ofwel logeren in het hoofdgebouw (beperkt aantal slaapplaatsen) ofwel kamperen op het terrein. Voor maaltijden wordt gezorgd.

Informatie en aanmelding : vrienden@zenleven.nl

Een vrijwillige bijdrage op het bankrekeningnummer van de Vriendenstichting is gewenst.

Maak je gift over op rekening
NL 54 TRIO 0320152901 
t.n.v. Stg Vrienden van de Noorder Poort
Butenweg 1, 8351GC, Wapserveen
o.v.v. Zenmarathon

Van harte welkom bij dit 24-uurs avontuur in stilte!