Afscheid van Marlène en welkom Trudy

Het is warm en zeer zonnig in Wapserveen. Het gaat hier goed; we hebben een fijne groep bewoners die hier in training zijn, Myoshin en Myoko die deels ook als zenleraar actief zijn, de Noorder Poort is financieel gezond en heel stabiel, en we zijn blij met de vele mensen die hier zen en ook andere boeddhistische meditatie komen beoefenen. Hoewel ik zelf dit jaar de pensioengerechtigde leeftijd bereik, verheug ik me er op hopelijk nog vele jaren sesshins en begeleiding te kunnen geven. Ook komen er, naast Tetsue roshi, steeds meer leraren bij die programma’s bij ons aanbieden, zoals  bijvoorbeeld Tenjo en Daishin. En, we voelen ons gesteund door een kundig en betrokken bestuur.

Dit alles wordt ondersteund door een goed draaiend kantoor.  De afgelopen veertien jaar werd het kantoorwerk door Marléne gedaan, maar inmiddels hebben wij afscheid genomen van haar omdat ze van plan is met haar gezin naar Zutphen te verhuizen. Omdat Marlene begonnen is een massagepraktijk op te zetten, hebben we haar als afscheidskado een massage stoel gegeven.

Afscheid Marlène van Noorder Poort

 

Afscheid Marlène van Noorder Poort 2

Wij zijn blij dat we een goede vervangster voor haar hebben gevonden. Zij stelt zich zelf aan jullie voor.
Van mij een hele hartelijke groet, een goede zomer toegewenst, en ik verheug me erop jullie weer te zien!

Jiun Hogen roshi

 

Trudy Prins in het kantoor van Noorder Poort

Mag ik me even voorstellen? Mijn naam is Trudy Prins, en ik ben de nieuwe officemanager van de Noorder Poort. Inmiddels ben ik al aardig thuis in het werk, en ga mijn tweede maand in. Een aantal van jullie zullen mij al wel kennen, van sesshins of uit het bestuur van de Noorder Poort en de SVNP. De Noorder Poort is voor mij een bekende plek, en ik ben aardig op de hoogte van de meeste zaken, dus dat helpt om het werk snel op te pakken. Tot vorig jaar november werkte ik als manager software engineering in een internationale organisatie, in Amsterdam. Ik heb dat werk met veel plezier gedaan, 12 jaar lang, maar was ook wel klaar daar, en ben nu blij met de nieuwe werkomgeving. Ik woon in Haarsteeg, een boerendorpje vlak bij den Bosch, waar het prachtig is! Mijn vrouw Sam en ik hebben een grote moestuin, en een heerlijk boerenerf waar ons mopshondje Babs fijn kan spelen en rennen. Ik fiets graag langs de oevers van de Maas, heerlijk. Ook ben ik een zengroepje begonnen in Haarsteeg, elke vrijdagavond zitten we samen in de ruimte van een yogastudio bij mij om de hoek, dat kwam allemaal mooi uit. Vanwege mijn werk op de Noorder Poort, en de toch wel aardige afstand naar Brabant, verblijf ik van zondagavond tot woensdag op de Noorder Poort. Kijk niet gek op als je toch ook op donderdag en vrijdag mij aan de lijn krijgt, of een email van mij ontvangt: ik werk die dagen vanuit huis een paar uurtjes, zodat je me op alle werkdagen kunt bereiken!
We zullen elkaar vast binnenkort spreken of ontmoeten, tot dan!