Stef Hosan Lauwers

Stef Hosan Lauwers (1964) studeerde godsdienstwetenschappen en culturele antropologie en beoefende jarenlang aikido. Beide wegen brachten hem in contact met zen. Na wat rondgesnuffeld te hebben, werd hij in 1999 leerling van Ama Samy. In 2011 kwam hij op aanraden van partner Ciska Hosen Matthes naar de Noorderpoort en in 2013 deed hij Jukai bij Jiun Hogen Roshi.

In zijn professionele leven wisselde hij banen in het hoger onderwijs af met geestelijke verzorging. Zo was hij jarenlang pabodocent levensbeschouwing/geestelijke stromingen en gaf hij les aan de boeddhistische ambtsopleiding aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Als geestelijk verzorger werkte hij vele jaren met (jonge) mensen met dementie en als boeddhistisch geestelijk verzorger in gevangenissen. Na een opleiding tot mindfulnesstrainer wilde hij meer weten over yoga en in 2020 deed hij in Rishikesh, India, de hatha/vinyasa lerarenopleiding. Op dit moment werkt hij als geestelijk verzorger in een aantal verpleeghuizen in Amstelveen. In mei 2024 is hij tot zenleraar benoemd met de naam Hosan (betekenis: Dharma Mountain).

In “Het oog van de orkaan”, hun meditatiecentrum in Amsterdam, geeft hij samen met Ciska meditatie en yoga. Meer info over Stef via hetoogvandeorkaan.nl/stef-lauwers/.