BeurZEN-fonds – aanvragen

Guan Yin, China 1100-1200, Rijksmuseum Amsterdam

De Dharma was in de tijd van de Boeddha toegankelijk voor iedereen. Als je je gezinsleven achterliet en intrad, hoefde je je geen zorgen te maken over je broodwinning. In Azië is dat nog steeds wel zo. Er zijn veel tempels waar je als leek naar toe kunt gaan om te trainen; je betaalt dan wat je kunt opbrengen.. In onze maatschappij zijn er niet veel mensen die intreden… Tegelijk kunnen veel mensen niet makkelijk een zenprogramma op de Noorder Poort betalen, en zeker niet verschillende per jaar. Dat is jammer, want het zou fijn zijn als het doen van zenprogramma’s voor iedereen toegankelijk is, ook voor mensen die weinig middelen hebben.

De Noorder Poort heeft daarom een beurZENfonds. Het idee is, dat mensen die het kunnen missen, daar geld in storten ten behoeve van personen die zich geen sesshin of een ander zen-programma kunnen permitteren.

Als je een bijdrage uit het fonds wilt aanvragen, download dan dit formulier, vul het in en mail het naar beurzenfonds@zenleven.nl.

Doe de beursaanvraag alsjeblieft ruim vóór je aanmelding voor het betreffende programma, zodat we je geen factuur sturen voor het volledige bedrag. Voor de organisatie is het het prettigst als je de beurs aanvraagt uiterlijk zes weken voor het begin van het programma.

Vermeld in elk geval bij je aanmelding dat je een beurs hebt aangevraagd of gaat aanvragen (onder Opmerkingen in het formulier).

Elke aanvraag wordt vertrouwelijk behandeld. Een commissie van twee personen beoordeelt of de aanvraag gehonoreerd kan worden; je hoort dat binnen drie weken.

Voorwaarden zijn onder meer:

  • Beurzen kunnen alleen worden toegekend als het fonds over voldoende middelen beschikt; we zijn daarbij afhankelijk van donaties.
  • Je betaalt minimaal 30% van de kosten zelf.

Lees hier het volledige reglement.