Zen meditatie op de Noorder Poort

Zen-meditatie is eigenlijk heel eenvoudig. Je zit stil, goed rechtop zodat je wakker en alert kunt zijn en je richt je aandacht op je ademhaling. Gedachten en gevoelens die opkomen zie je wel, maar je laat je er niet door meeslepen. Zo eenvoudig maar ook zo moeilijk.

Zenmeditatie kan op allerlei manieren beoefend worden: vanaf een weg om meer evenwicht te vinden tot een weg naar spirituele bevrijding. De stichteres van dit centrum zei het zo:

Zen betekent jezelf verwerkelijken als een bevrijd wezen, zodat je gelukkig kunt zijn en anderen kunt helpen.

Op dit centrum, prachtig gelegen in deze mooie Drentse natuur op een stuk land van krap tien hectare, bieden we allerlei zenprogramma’s aan waar aan wordt deelgenomen door zenbeoefenaars uit Nederland, Duitsland, Amerika en Spanje.

Het centrum staat onder leiding van zenmeester Jiun Hogen roshi. Zij woont op het centrum. Er wonen ook een aantal unsui, zen-monniken en -nonnen, die hier een aantal jaren in training zijn.

Kijk eens naar ons programma-aanbod of naar onze agenda.

Je kunt je aanmelden voor onze sangha mail  om van onze activiteiten op de hoogte te blijven. Vul je gegevens in voor de sangha mail op de homepage.

Als je hier in de buurt woont, heb je misschien interesse in onze wekelijkse meditatiegroep op maandagvond: zie zensteenwijk.nl.

Calligrafie van Prabhasa Dharma zenji, die dit centrum heeft gesticht.
Klankschaal voor zen