Maart, april, mei 2013

Terwijl Jiun roshi in Florida les gaf,………..

 

Jiun roshi in Florida

….  werden er op de Noorder Poort voorbereidingen getroffen voor de aanleg van een moestuin. Eindelijk! Vele vrijwilligers hebben keihard gewerkt om de moestuin te realiseren.

Aanleg moestuin Noorder Poort
Aanleg moestuin
Aanleg moestuin Noorder Poort
Aanleg moestuin Noorder Poort
Aanleg moestuin Noorder Poort

Vrijwilligers: vlnr Adriaan, Maria, Ajit, David, Bernadette en Modana

Jishin osho leidt dit jaar het weekeinde met de leerlingen van de Werkplaats uit Bilthoven. Begin April begint de voorjaarstraining, met als feestelijk hoogtepunt op 28 april de unsui-ordinatie van Astrid Weis, die vanaf nu Koshin  heet.

Unsui ordinatie Astrid Weis

En op 5 mei neemt Mark de Bodhisattva geloften.

Jiun roshi en Mark

Tijdens de familieretraite in mei planten de kinderen slaplantjes met een wensvlaggetje erbij.

Familie-retraite 2013

Natuurlijk wordt er ook gemediteerd!

Familie-retraite 2013

De oude grasmaaier kon het gras op het nieuwe land niet meer aan. Gelukkig maakte een donatie van de SVNP (Stichting vrienden van de Noorder Poort) het mogelijk een nieuwe grasmaaier te kopen. En wie maait de kinhinpaden?

Klaas natuurlijk!

Nieuwe grasmaaier op Noorder Poort

Half mei mocht Jiun roshi invulling geven aan een zenprogramma voor een nieuwe school voor ons: de scholengemeenschap De Breul uit Zeist. Twee dagen waren er 12 leerlingen en 2 docenten. Leren mediteren, dat valt niet mee. Maar gelukkig waren er pauzes…..

Zen programma voor school

We hopen dat we volgend jaar een nieuwe groep leerlingen van deze school mogen laten kennismaken met Zen en het Boeddhisme.