Zomer 2013

De moestuin

Diverse soorten sla, radijsjes, bloemkool, koolrabi, peterselie, koriander, worteltjes, courgettes, sperziebonen, broccoli, bietjes, en dan ook de eerste aardappelen:

De maaltijden waren  altijd al een feest, maar nu met zoveel groenten uit eigen tuin helemaal! Een goede maaltijd wordt het beste gegeten in een aangename omgeving. Anneke en Jiun roshi  hebben in de werkweek de eetkamer geverfd met kleuren volgens het verfplan dat werd gemaakt door Peter Vormer.

Modana in de moestuin

Ook is er op de hele begane grond nieuwe vloerbedekking gelegd.

Nieuwe vloerbedekking in eetkamer Noorder Poort

In beide werkweken was het prachtig weer en dan zijn de koffie en thee pauzes buiten.

Buiten op het terras

Op 20 juli begon de zomertraining: wat blijft het toch inspirerend en ondersteunend om samen in retraite te zijn.

Zitten op een mat en een kussen blijft fantastisch natuurlijk, maar als dat niet gaat, neem je toch je eigen meditatiestoel mee en als het moet op de fiets!

Fiets met eigen stoel voor zen

Ook Jiun roshi is dolgelukkig met haar nieuwe “Zen chair” waarop ze naar eigen zeggen weer kan zitten als vanouds!

Vanwege haar enthousiasme en de wens dat een ieder optimaal in de zen meditatiehouding kan zitten, is de Noorder Poort verkooppunt van deze weliswaar dure maar fantastische stoel geworden.

Basho zen stoel

Aan het einde van de laatste dai-sesshin in de zomertraining namen Nettie en Sandra de Bodhisattva geloften; een prachtige afsluiting van een goede zomer.

Zen dai sesshin zomer 2013

Een zomer die voor Jiun roshi nog niet helemaal voorbij was: voor de Spaanse sangha leidde zij samen met Jishin osho een weekeinde en een sesshin in het klooster San Asensio in Spanje.