Welkom op de website van zencentrum de Noorder Poort.

Dit Boeddhistisch centrum staat in een prachtig weide- en heidelandschap en ontvangt vrijwel doorlopend gasten: deelnemers aan een van de vele programma’s maar ook mensen die buiten de programma’s om enkele dagen of langer bij ons verblijven.

Loopmeditatie op de Noorder Poort

Loopmeditatie op de Noorder Poort

Natuurgebied Holtinger zand

Wildakker op terrein Noorder Poort

Breed aanbod aan zenprogramma’s

Het centrum biedt een breed aanbod aan zenprogramma’s. Er zijn meditatieavonden, introductieweekends en korte retraites waarin zen-meditatie wordt verbonden met werk, met wandelen of met qigong . Er zijn ook de langere traditionele vijf- of zevendaagse zen-sesshin in volledig zwijgen.Op deze pagina kun je de zenprogramma’s van de Noorder Poort bekijken.

Extra: Speciaal zen-weekend voor jongeren
In september organiseert NivonJong in samenwerking met de Noorder Poort een zen weekend speciaal voor jongeren tussen de 15 en 30 jaar. Zen-ervaring is niet nodig.
Meer info en aanmelding op de site van NivonJong.

Meer over de Noorder Poort

De Noorder Poort ligt in Drenthe tussen weilanden en akkers met vlakbij een prachtig heidelandschap, op een stuk grond van bijna 10 hectare, met paden voor het doen van loopmeditatie en vijvers waar vrijwel dagelijks reeën komen drinken. Een fantastisch stuk land om stilte en natuur te beleven.

Je kunt een indruk krijgen van het centrum door foto-albums te bekijkendoor het blog te lezen dat onze zenmeester Jiun roshi bijhoudt of door het laatste nummer van ons digitale tijdschrift  door te kijken. En tot slot ben je ook van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen. Kom je met het openbaar vervoer dan kun je worden afgehaald van station Steenwijk. Voor auto’s heeft het centrum een ruime parkeerplaats.

Lees hier waar je ons kunt vinden en hoe je ons kunt bereiken.

Sinds 1996 zen in Drenthe

Het International Zen Center Noorder Poort is in 1996 opgericht als zen-trainingscentrum in de traditie van zenmeester Gesshin Prabhasa Dharma zenji. Het zencentrum wordt tegenwoordig geleid door haar opvolgster, de Nederlandse zenmeester Jiun Hogen roshi. Op deze pagina lees je alles over de zenmeesters en zenleraren die actief zijn op de Noorder Poort.


Tot ziens op de Noorder Poort!