Welkom op de website van zencentrum de Noorder Poort.

De COVID-19 pandemie en de maatregelen om die onder controle te krijgen, zijn voor ons allemaal heel ingrijpend. Er is een situatie ontstaan die tot veel dukkha leidt, maar ons ook uitnodigt tot nederigheid, doen wat er gedaan moet worden en ons gezonde verstand gebruiken.

Sinds 26 mei is de Noorder Poort weer open.

Tijdens alle programma’s blijven voor iedereen de maatregelen tegen de verspreiding van het virus van kracht.

De maatregelen in het kort:

  • Na heropening kunnen we in onze programma’s maximaal twintig gasten ontvangen
  • Verblijf is alleen mogelijk in een eenpersoons-kamer (met een uitzondering voor gasten die in hun thuissituatie samenwonen)
  • Lees hier het volledige corona-beleid.

Elkaar op deze manier ontmoeten is wennen en maakt ons bewust van waar we zijn, hoe we zijn. Het vraagt van ons allen geduld, aandacht en flexibiliteit – eigenschappen die heel goed passen bij de beoefening van zen meditatie.

Zolang de corona-maatregelen gelden en er dus vrijwel uitsluitend 1p-kamers gebruikt worden, berekenen we voor iedereen de prijs van een 2p-kamer plus een corona-toeslag van € 25,- tot € 50,- per programma (afhankelijk van de lengte).


Dit Boeddhistisch centrum staat in een prachtig weide- en heidelandschap en ontvangt vrijwel doorlopend gasten: deelnemers aan een van de vele programma’s maar ook mensen die buiten de programma’s om enkele dagen of langer bij ons verblijven.

Jiun roshi geeft online sesshin

Wil je zo af en toe nieuws ontvangen over de Noorder Poort (niet vaker dan eens per maand)? Meld je dan aan middels het formulier hieronder.

 

Breed aanbod aan zenprogramma’s

Het centrum biedt een breed aanbod aan zenprogramma’s. Er zijn meditatieavonden, introductieweekends en korte retraites waarin zen-meditatie wordt verbonden met werk, met wandelen of met qigong . Er zijn ook de langere traditionele vijf- of zevendaagse zen-sesshin in volledig zwijgen.Op deze pagina kun je de zenprogramma’s van de Noorder Poort bekijken.

Je kunt een indruk krijgen van het centrum door foto-albums te bekijken of door het laatste nummer van ons digitale tijdschrift  door te kijken. En tot slot ben je ook van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen. Kom je met het openbaar vervoer dan kun je worden afgehaald van station Steenwijk. Voor auto’s heeft het centrum een ruime parkeerplaats.

Lees hier waar je ons kunt vinden en hoe je ons kunt bereiken.

Sinds 1996 zen in Drenthe

Het International Zen Center Noorder Poort is in 1996 opgericht als zen-trainingscentrum in de traditie van zenmeester Gesshin Prabhasa Dharma zenji. Het zencentrum wordt tegenwoordig geleid door haar opvolgster, de Nederlandse zenmeester Jiun Hogen roshi. Op deze pagina lees je alles over de zenmeesters en zenleraren die actief zijn op de Noorder Poort.

Tot ziens op de Noorder Poort!