Welkom op de website van zencentrum de Noorder Poort.

Sinds 15 maart is de Noorder Poort, vanwege de Corona-crisis, gesloten.

Het ziet er nu naar uit, dat dit tot 1 juni zal duren.

De COVID-19 pandemie en de maatregelen om die onder controle te krijgen, zijn voor ons allemaal heel ingrijpend. Er is een situatie ontstaan die tot veel dukkha leidt, maar ons ook uitnodigt tot nederigheid, doen wat er gedaan moet worden en ons gezonde verstand gebruiken.

Elkaar ontmoeten op 1,5 meter afstand is wennen en maakt ons bewust van waar we zijn, hoe we zijn. Wat kunnen we doen, wat moet er gedaan worden? We denken aan de mensen die het nu al moeilijk hebben, zoals degenen met een minder goede gezondheid, mensen die eenzaam zijn, en mensen die overspoeld worden met werk, in de eerste plaats natuurlijk degenen die de vele zieken verzorgen met gevaar voor hun eigen gezondheid.


Gewijzigd programma

Er van uitgaande dat we t/m 31 mei gesloten zijn en daarna weer open mogen, hebben we voor de maand juni de volgende zen programma’s gepland:

DatumCodeProgrammaLeidingPrijs (2p / 1p kamer)
9 - 14 juni 2034verkorte dai-sesshinJiun Hogen roshi€ 326 / 430
16 - 21 juni2035kokoro-sesshinJiun Hogen roshi€ 326 / 430
26 - 28 juni 2016zen weekendTenjo osho€ 145 / 195

Dit Boeddhistisch centrum staat in een prachtig weide- en heidelandschap en ontvangt vrijwel doorlopend gasten: deelnemers aan een van de vele programma’s maar ook mensen die buiten de programma’s om enkele dagen of langer bij ons verblijven.

Noorder Poort, klaprozen

Wil je zo af en toe nieuws ontvangen over de Noorder Poort (niet vaker dan eens per maand)? Meld je dan aan middels het formulier hieronder.

 

Breed aanbod aan zenprogramma’s

Het centrum biedt een breed aanbod aan zenprogramma’s. Er zijn meditatieavonden, introductieweekends en korte retraites waarin zen-meditatie wordt verbonden met werk, met wandelen of met qigong . Er zijn ook de langere traditionele vijf- of zevendaagse zen-sesshin in volledig zwijgen.Op deze pagina kun je de zenprogramma’s van de Noorder Poort bekijken.

Je kunt een indruk krijgen van het centrum door foto-albums te bekijken of door het laatste nummer van ons digitale tijdschrift  door te kijken. En tot slot ben je ook van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen. Kom je met het openbaar vervoer dan kun je worden afgehaald van station Steenwijk. Voor auto’s heeft het centrum een ruime parkeerplaats.

Lees hier waar je ons kunt vinden en hoe je ons kunt bereiken.

Sinds 1996 zen in Drenthe

Het International Zen Center Noorder Poort is in 1996 opgericht als zen-trainingscentrum in de traditie van zenmeester Gesshin Prabhasa Dharma zenji. Het zencentrum wordt tegenwoordig geleid door haar opvolgster, de Nederlandse zenmeester Jiun Hogen roshi. Op deze pagina lees je alles over de zenmeesters en zenleraren die actief zijn op de Noorder Poort.

Tot ziens op de Noorder Poort!